De    Dialogue Interreligieux monastique / Monastieke Interreligieuze Dialoog (DIMMID) is een internationale monastieke organisatie die de dialoog  stimuleert, met name de dialoog op het niveau van de religieuze ervaring en praktijk, tussen christelijke monastieke mannen en vrouwen en aanhangers van andere godsdiensten. De organisatie is ontstaan vanuit de benedictijnse familie.

Vanuit de DIM/MID proberen we bij te dragen aan respect en dialoog voor en met andersgelovigen. De organisatie heeft ook een afdeling in de Nederlandstalige regio.
Wij als Nederlandstalige MID groep, een vertegenwoordiging van de verschillende abdijen en kloosters uit onze regio, ontmoeten elkaar 2 maal per jaar.

Op die ontmoetingsdagen organiseren we de dialoog met andere religies zoals onder andere met mensen vanuit het Boeddhisme, de Islam, het Jodendom en Hindoegelovigen.

Vanuit onze regio wordt ook deelgenomen aan internationale bijeenkomsten. Voor meer info kan u steeds terecht op de website van de organisatie 

 

SLANGENBURG 13 JUNI 2017
Ontmoetingsdag met de Boedhistische gemeenschap van Zenriver (Uithuizen)

Klik op onderstaande foto’s voor het verslag en de samenvatting van de conferenties

  Tenkei Roshi

Dom Henry Slangenburg 

FOTO IMPRESSIE

Welkom <- | -> De Kovel