“Bidden verandert de wereld niet,
maar bidden verandert de mens.
En de mens verandert de wereld.”

Albert Einstein

 

Met je vriend(in) onderhoud je graag het contact. Bij hem/haar voel je je veilig en mag je zelfs jezelf zijn. De tijd voor elkaar vind je vanzelf, en vanzelfsprekend maak je ruimte voor elkaar. Logisch, toch? Ja, zeker is dat logisch en normaal. Net zo normaal dat als je in God gelooft en gelooft dat Hij jouw schepper is, je ook tijd vrij maakt om bij Hem te verwijlen.

De momenten die je samen bent, zou je gebed mogen noemen. Je bent nergens anders mee bezig dan stil te zijn voor Hem.

Diep in je hart heeft Hij zijn plekje. Om daar te komen zet je je zorgen en frustraties opzij, waardoor je dieper in jezelf kunt kijken. De vijver die je als het ware zelf bent, wordt helderder en transparant. Uiteindelijk wordt zichtbaar wat jou ten diepste bezighoudt, en wordt je zelfs duidelijk wie je te diepste mag worden en dus wat de barmhartige God van jou vraagt.

Dit is geen instant-product, beste bidder, maar een weg van ontwikkeling waar velen je al in zijn voorgegaan en van wie je kunt leren. Ja, er zijn vele manieren om te bidden, maar uiteindelijk vind je zelf de vorm die bij jou past. En die weg is een kwestie van gewoon beginnen en doen.

 

Welkom <- | -> Lectio